Oud teambaas van Toro Rosso Gerhard Berger begrijpt de keuze van het team om volgend seizoen met twee nieuwe coureurs aan de start te verschijnen. Jaime Alguersuari en Sebastien Buemi kregen onlangs te horen dat hun plaats zal worden ingenomen door Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo.

Ik denk dat het een correcte beslissing is geweest van het team, hoe hard het ook is voor Buemi en Alguersuari. Dit vertelde Berger tegen de Oostenrijkse televisiezender ORF. De oud Formule 1 coureur van onder andere Ferrari zegt verder: Het zal een bittere pil voor ze zijn geweest, maar het is uiteindelijk de taak van Toro Rosso om coureurs op te leiden die eventueel het stoeltje van Mark Webber of Sebastian Vettel kunnen overnemen bij Red Bull. In de ogen van Gerhard Berger waren zowel Buemi en Alguersuari niet goed genoeg om voor Red Bull uit te komen: Sebastien en Jaime waren op zijn hoogst middelmatige coureurs en zodra je weet dat je een rijder niet door wil laten stromen naar het Red Bull team, moet je eigenlijk gelijk verder gaan zoeken.

Berger heeft hoge verwachtingen van de Fransman Jean-Eric Vergne en ziet in Vergne misschien wel de nieuwe Vettel: Ik heb veel goede dingen gehoord over Vergne. Misschien wordt hij wel de nieuwe Vettel. Zo’n jongen moet dan echter wel de kans krijgen, anders kom je daar natuurlijk nooit achter.