Omdat de manager van Chris van der Drift geen persoonlijke ongevallenverzekering voor hem had afgesloten (en geld in eigen zak stak), had de Nederlandse Nieuw-Zeelander de grootste moeite om de medische kosten te betalen. Van der Drift is herstellende van meerdere botbreuken en wil graag revalideren in Bisham Abbey, een gerenommeerde sportkliniek voor topatleten.

Vrienden van de 24-jarige rijder namen het initiatief om de talentvolle rijder te helpen en besloten tot het organiseren van een benefiet-evenement. De toezeggingen stroomden toe; Aanstormende talenten uit ondermeer de Formule 3, GP2 Series en Chris’ rivalen uit de Superleague Formula (Julien Joosse was niet aanwezig) toonden hun sympathie en namen deel aan het evenement. Daarnaast was ook Red Bull Racing Formule 1-rijder Mark Webber aanwezig om het startschot te geven van de twee uur durende kartwedstrijd die gesponsord werd door Motorsport Insurance Services en Gullwing. Tevens kreeg Webber gezelschap van F1-collega’s Karun Chandhok (Hispania Racing Team) and Fairuz Fauzy (Lotus).

Daarnaast was er een veiling via Ebay, waar onder andere onderdelen van het wrak worden geveild. Alle stukken zijn op eBay te vinden onder gebruikersnaam Kart_Race_Auction.

Maar Mark Webber deed meer. Hij stelde voor dat Van der Drift ging samenwerken met Roger Cleary, die immers Webber hielp na zijn beenbreuk in 2009. Als alles goed gaat, hoopt Chris in China (2 oktober 2010) weer achter het stuur van de Super League-bolide te zitten. Tevens wil Chris van der Drift zijn F1-test veilig stellen.