Barrichello’ed.

Een term dat door de immer spitsvondige Britse (autosport)pers werd uitgevonden, om aan te geven als de toenmalige teamgenoot van Michael Schumacher weer eens werd benadeeld.

Met de Grand Prix van Oostenrijk 2002 als dieptepunt.

Sindsdien gebruik ik die term als een coureur van Ferrari weer eens wordt opgeofferd,

Vorig jaar overkwam dat Kimi Raïkkönen in Monaco.

Dit jaar is de jonge Monegask Charles Leclerc de pineut. De talentvolle coureur kreeg teamorders om Sebastian Vettel voorbij te laten en eindigde uiteindelijk als vijfde achter Max Verstappen.

Teambaas Mattia Binotto van Ferrari zei te begrijpen dat Charles gefrustreerd was na de Grand Prix van China.

Als Charles kwaad is, dan heeft hij daar het recht toe, zei Binotto na de race tegen Sky Sports. Dat moeten wij accepteren.

Ik begrijp dat het voor Charles niet leuk was, maar op dat moment in de race was Mercedes sneller en gaven we ‘Seb‘ de mogelijkheid om ze aan te vallen. Het was niet zo dat we de ene coureur voortrokken tegenover de andere., legde Binotto uit.

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!