Bavaria City Racing 2011 kan opnieuw een groot succes genoemd worden, maar liefst 600.000 bezoekers kwamen op het evenement in Rotterdam af. Grootste publiekstrekker was de Formule 1- renstal van Ferrari die met Marc Gene present was. Naast Ferrari kwamen ook het Formule 1 – team Mercedes met Sam Bird en diverse andere raceklassen in actie.

Het evenement in Rotterdam lijkt elk jaar te groeien, niet alleen de publieke belangstelling wordt steeds groter, maar ook de teams die present zijn worden met het jaar aantrekkelijker. Met Ferrari en Mercedes strikte Bavaria City Racing dit jaar twee topteams, organisator Herman Vaanholt hierover:
“Een droom van Robert Heilbron en mij is uitgekomen: Het meest magische team van de Formule 1, Scuderia Ferrari, heeft in deze zevende editie zijn opwachting gemaakt hier in Rotterdam en een paar prachtige demo’s gegeven. Ook Mercedes GP Petronas heeft met zijn Formule 1 demo’s het publiek letterlijk en figuurlijk op de banken gekregen. We zijn alle vrijwilligers en andere betrokkenen zeer dankbaar voor hun tomeloze inzet. De bewoners van Rotterdam en de gemeente Rotterdam danken wij voor het ‘lenen’ van hun en onze binnenstad.”

Naast de Formule 1 – demonstraties waren er ook demonstraties van Kelvin Snoeks in de Formule 2, Robert Doornbos in de Super League Formula, en diverse driftdemonstraties met onder andere Tom Coronel, en Ho Pin Tung.

By peter