Volgens Rubens Barrichello zal Ferrari niet op kousenvoeten naar de overwinning in Imola rijden dit jaar. De Braziliaan verwacht dat het team in tegenstelling tot andere jaren een zware race voor de boeg zal hebben. “Om te zeggen dat we in Imola er terug vooraan zullen staan en de overwinning in de wacht slepen, is voorbarig. Renault en ook Toyota staan momenteel zeer sterk,” zei hij in de Gazetta dello Sport.

Echter is de Ferrari-rijder ervan overtuigd dat de F2005 een zeer sterke en competitieve wagen is, maar dat het potentieel ervan verborgen bleef onder een laagje technische problemen, voornamelijk met de banden. “Dat de wagen snel was wisten we al, maar we moeten nog een manier vinden om hem erg betrouwbaar te maken, zodat we tot op het einde van de race aan een hoog tempo kunnen rijden. Echter is er geen paniek te bespeuren in ons team. We weten namelijk wat ons te doen staat om terug op het winnende pad te geraken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter