Rubens Barrichello heeft op de Braziliaanse televisie nog eens uitgehaald naar Ferrari. Het is al de tweede keer dat de Braziliaan een boekje open doet over de Italiaanse renstal, waar hij tussen 2000 en 2006 duidelijk de tweede viool speelde als teamgenoot van Michael Schumacher.

Tijdens het tv-programma Fantastico heeft Barrichello het over de de Oostenrijkse Grand Prix van 2002. Een race die de meesten onder ons nog wel zullen herinneren: Barrichello leidde de race, maar moest op commando van de teamleiding Michael Schumacher net voor de finishlijn voorbij laten. Volgens de Braziliaan ging het zelfs zover dat er gedreigd werd met ontslag, als hij niet aan de kant zou gaan voor de Duitser.

De discussie met de pit begon acht ronden voor het einde van de race. Ze vertelden me dat Michael achter me reed en dat het kampioenschap erg belangrijk was. Het gesprek werd iedere ronde heftiger en toen werd me verteld dat ik aan mijn contract moest denken. Toen was het duidelijk: ik moest mijn voet van het gas halen of ik werd op straat gezet.

Barrichello vroeg na de race aan Schumacher of hij op de hoogte was: Hij heeft me gezegd dat hij er niets mee te maken had, maar ik heb thuis documenten liggen dat hij wel degelijk op de hoogte was van alles wat er toen gebeurd is. aldus een gefrustreerde Barrichello.