Rubens Barrichello is er rotsvast van overtuigd dat de F2003-GA nog altijd zijn maximale potentieel moet benutten, hoewel de wagen al drie van de vier races waaraan hij deelnam won.

De Brazilaan reist vol vertrouwen af naar de Grote Prijs van Europa, een race die hij vorig jaar op zijn naam wist te schrijven.

Ferrari testte uitgebreidt op Silverstone vorige week, dat gaf Barrichello het nodige vertrouwen voor de resterende races dit seizoen.

“Ik had drie fantastische testdagen we konden een heel ruim programma afwerken. Ik ben tevreden met wat ik bereikte in Engeland.

De F2003-GA is nog altijd vrij nieuw voor ons, en we kunnen er nog veel meer uit halen dan erin zit. Dat geeft het hele team vertrouwen voor de komende races.  “

Barrichello versloeg teamgenoot Michael Schumacher vorig jaar in een rechtstreeks gevecht, hoewel er hier en daar stemmen opgingen dat de Duitse wereldkampioen niet tot het uiterste ging omdat de beide Ferrari’s de race �n het kampioenschap domineerden.

 

“Mijn overwinning vorig jaar heb ik vooral te danken aan mijn eerste ronde, waar ik als leider doorkwam. De kwalificatie verliep niet uitstekend, maar die eerste ronde was fenomenaal. De race was tactisch heel interessant voor mij. Ik had last van blaren op mijn banden. Wanneer Michael (Schumacher, red) wat terugviel, kon ik mijn banden wat sparen zodat ik kon pushen als hij het gat weer dichtreed.

Om nu terug te komen doet me goed, zeker met de wetenschap dat de F2003-GA in topvorm is. Bovendien deed ik het tot nog toe altijd goed in Duitsland.  “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter