Salvador Servia, de directeur van Circuit de Catalunya, sprak vandaag in Marca de verhalen tegen dat zijn circuit van de Formule 1-kalender geschrapt gaat worden ten faveure van het stratencircuit in Valencia.

Die verhalen zijn verzonnen, claimt Servia. Spanje heeft zojuist twee succesvolle Grands Prix georganiseerd. Ik mag hopen dat het dan ook slechts geruchten zijn. De kalender van volgend jaar is al gemaakt en en alle data zijn vergeven.

Barcelona staat op de voorlopige Formule 1-kalender van 2012 inderdaad op 20 mei ingedeeld. Valencia zal op 1 juli andermaal gastheer zijn van de Grand Prix van Europa. Op deze kalender staan echter 21 races en aangezien de FIA heeft aangegeven dat er maximaal 20 zullen worden verreden, is deze lijst nog zeker niet definitief.

Naar het schijnt hebben vertegenwoordigers van het Circuit de Catalunya afgelopen weekend in Valencia bij Bernie Ecclestone aangegeven dat ze voortaan minder fee willen gaan betalen. En dit terwijl Valencia bereid is om € 20 miljoen te betalen maar dan wel vroeger in het jaar op de kalender wil worden gezet.

Tijdens de laatste World Motor Sport Council is besloten Barcelona komend jaar op de kalender te zetten, aldus de Spaanse motorsport president Carlos Gracia. Ik denk dat de twee races keurig naast elkaar kunnen bestaan.

Voorafgaand aan de GP van Valencia afgelopen zondag maakte Bernie Ecclestone voor de camera’s van de BBC echter nogmaals duidelijk dat het wat hem betreft niet wenselijk is om twee races in één land te laten plaatsvinden. Zolang de kalender van 2012 nog niet definitief is zullen de geruchten dan ook nog wel even blijven aanhouden.

GPPits houdt jullie op hoogte!