Mercedes en Ferrari zijn het testseizoen goed begonnen. Beide teams reden vandaag meer dan 100 ronden. Voor de werkgever van Max Verstappen ging het een stuk minder, Ricciardo reed slechts 50 ronden. Vooral in de ochtend ging het mis bij Red Bull. Eerste speelde een sensor parten waardoor de versnellingsbak gedemonteerd moest worden, daarna waren er problemen met de batterij.

Mercedes en Ferrari reden hun ronden en waren ook snel. Maar liefst 3,2 seconde dan vorig jaar op de eerste testdag van het jaar. Hamilton en Bottas reden samen voor Mercedes. Samen reden ze 2,5 Grand Prix afstand. Daarbij optekend dat beide coureurs snel en consistent waren. Vettel kwam dichtbij op de medium band terwijl Hamilton op soft reed.

Daar achter was ook Haas snel maar mistte zij ook testtijd door een spin van Magnussen en technisch problemen. Ook Force India mistte tijd door een uitlaatprobleem.

Sauber liet zien met de Ferrari-2016 motor betrouwbaar te zijn, maar mistte ook snelheid.

Tenslotte was het Alonso die vanwege een olielek het grootste gedeelte van de dag binnen stond. Morgen mag Vandoorne aan het werk bij McLaren, bij Red Bull stapt Max Verstappen in.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter