Gisteren werd BAR Honda uitgesloten van de GP’s van San Marino, Spanje en Monaco omdat het in Imola een te lichte wagen afleverde. In een verklaring zei Nick Fry dat het team niet akkoord gaat met de opgelegde straf. Tijdens een persconferentie zei hij:

“BAR Honda is niet te spreken over de beslissing van het Hof van beroep van de FIA, en vindt dat de uitspraak tegenstrijdig is met de bewijzen die er gisteren (woensdag nvdr.) zijn voorgelegd. Het team bewees dat het in regel was, en de FIA ging akkoord met het feit dat de regelgeving op dat vlak vrij onduidelijk was.”

“Ik wil herhalen dat BAR nooit een wagen heeft ingezet tijdens de GP van San Marino die onder het minimum gewicht zat, iets wat door de FIA niet in twijfel wordt getrokken. Het Hof van beroep verwierp dan wel de claim dat we fraude hadden gepleegd, maar toch vinden we de straf buiten alle proportie.”

“Het team werd geadviseerd door onze advocaten dat de beslissing geheel verkeerd is, en in strijd met het geleverde bewijs. We bekijken momenteel onze opties.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter