De wagen van Jenson Button werd na de GP van Spanje te licht bevonden, en daardoor krijgt het BAR team nu een straf opgelegd. Het team zal niet mogen deelnemen aan de races in Barcelona en Monaco. Verder is het team ook de tien punten kwijt die het won tijdens de GP van San Marino.

Dat is nog redelijk positief nieuws voor de vice-kampioen van vorig jaar, want de FIA had ge�ist dat BAR uit het kampioenschap zou worden gesmeten. Het team zal dus terug met nul punten starten tijdens de GP van Europa op de Nurburgring op 29 mei.

Verder kreeg het team ook nog een voorwaardelijke straf van zes maanden, die nog twaalf maanden geldig is. Als BAR binnen het jaar nog een keer de regels breekt, dan zal het team zes maanden lang niet kunnen deelnemen aan het kampioenschap.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter