Vanmorgen heeft Jenson Button het ronderecord van Barcelona verbrijzeld. Hij reed met de gloednieuwe BAR 006. Het is wel bekend dat hij met weinig benzine rondtoerde. Zijn snelste tijd bedroeg 1:13.867, dat is ongeveer 0.8s sneller dan het vorige record dat dateert van 22 januari en op naam staat van… Jenson Button.

Wordt dit dan eindelijk eens een succesjaar voor de Britse renstal? Het zou alleszins zeer spijtig zijn voor Jacques Villeneuve, die net ��n jaar te vroeg buitengezwierd werd. Maar het is natuurlijk nog vroeg en de wintertests zeggen op zich niet veel.

British American Racing heeft in ieder geval het podium op het oog. Jenson wil zelfs en keertje winnen… Honda heeft alvast aangekondigd dat hun motor sterker is dan die van 2003, en de shakedown van gisteren bewees de stabiliteit van de wagen. Als de betrouwbaarheid nu maar ok� is…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter