Thailand is al jaren het favoriete vakantieland van uw scribent en sinds kort is er een extra reden erbij gekomen, om weer die kant op te gaan. Het land hoopt vanaf 2015 de Formule 1 te mogen verwelkomen, nu de plannen om een circuit aan te leggen in de straten van de hoofdstad zijn goedgekeurd.

Het gaat naar verluidt om een circuit van bijna 6 kilometer. De startstreep ligt aan de Chao Praya rivier en het circuit loopt vervolgens door de straten van Bangkok om ‘toeschouwers en TV-kijkers de kans te geven om toeristische hotspots te zien‘.

Bernie Ecclestone heeft eind vorig jaar al aangegeven graag vanaf 2015 met ‘zijn‘ circus naar Thailand te komen. Chalerm Yoovidhya, grootaandeelhouder en uitvinder van het Red Bull-drankje, zou de race bovendien financieel willen steunen.

Volgens de Bangkok Post zal slechts ‘een klein deel van de bevolking‘ last ondervinden door de plannen om een tijdelijk circuit aan te leggen in hun woonplaats. Dat laatste valt nog te bezien, omdat het centrum in een permanente ‘infarct’ verkeerd. Wat ondergetekende met eigen ogen heeft mogen aanschouwen.

Desalniettemin kijken we vol verwachting uit naar de eerste GP in het Aziatisch land.

Leave a Reply

Your email address will not be published.