Voor het eerst zal er volgend jaar een Grand Prix in het Midden-Oosten verreden worden. Op 4 april is het zover, Bahrein zal dan het F1-wereldje verwelkomen. Maar voor het zover is moet Bahrein nog wel eerst wat problemen verhelpen.

Normaal gezien kun je Bahrein alleen binnenkomen met een visum. Om het gemakkelijker te maken voor buitenlanders die de race willen bezoeken wordt tijdens het weekend van de race het entreeticket van het circuit beschouwd als visum. Bezoekers hebben dus geen visum nodig, het entreebewijs en een ticket voor de terugreis zijn voldoende om toegelaten te worden.

De kaartjes zijn al te koop volgens de organisatoren van de race. Sheik Rashid, onderminister van immigratie en burgerzaken, verwacht tenminste 40.000 toeschouwers:

“Om deze historische gebeurtenis goed te laten verlopen hebben we een heel plan opgesteld. Zo zullen er extra medewerkers worden ingezet op het vliegveld en op de Koning Fahd Snelweg, de enige route over het land naar Bahrein.”

Een ander probleem voor Bahrein is het aantal hotelbedden. In Bahrein zijn er slechts 10.000 bedden, wat natuurlijk veel te weinig is als er 40.000 toeschouwers komen. Bahrein heeft dan ook een beroep gedaan op de buurlanden om toeschouwers daar onder te brengen. Zo kunnen ook deze landen profiteren van de race. Sheik Rashid:

“Degenen die in de buurlanden verblijven krijgen een speciale behandeling op het vliegveld, ze zullen het land in en uit mogen via een elektronische beveiliging. Daarvoor zullen speciale pasjes gemaakt worden.”

Er komt dus nog heel wat kijken bij het organiseren van een Grand Prix. Ook het belangrijkste onderdeel van een race, het circuit, is nog lang niet af. De directeur van het circuit, Hans Geist, beweert echter dat alles goed verloopt. Voorlopig kunnen we er in ieder geval vanuit gaan dat de GP doorgaat. We zullen het trouwens ook zonder champagne moeten doen op het podium. Bahrein is een Islamitisch land en dat verbied het gebruik van alcohol. Misschien een glaasje melk voor de coureurs dan?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter