Bahrein, een klein oliestaatje in de Perzische Golf. Slechts 695 km� groot en met maar iets meer dan een half miljoen inwoners. Toch wil dit kleine landje een Grand Prix organiseren. En dat gaat een succes worden volgens Jenson Button. De Brit bezocht onlangs het circuit gelegen bij Sakhir en was onder de indruk.

“Ik ben blij dat we een Grand Prix hebben in het Midden-Oosten, zeker in een woestijn gebied als hier in Bahrein. Dat biedt wat afwisseling met de races in Europa.”

 

“Ik was echt onder de indruk toen ik het circuit voor het eerst zag. Ik denk dat het een van de beste circuits ter wereld gaat worden.”

Button werd rondgeleid door de baas van het circuit, sheik Fawiz ben Mohamed Al-Khalifa. Deze beloofde dat er nog eens 150 miljoen dollar in het circuit geinvesteerd wordt om de infrastructuur rond het circuit aan te leggen. Als alles volgens plan verloopt is het circuit zo’n vier weken voor de race, op 4 april, klaar voor gebruik.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter