Het Formule 1 circus zal in 2016 afreizen naar Bakoe, Azerbeidzjan. Bernie Ecclestone bevestigde dat Azerbeidzjan in 2016 voor het eerst gastheer zal zijn van een Formule 1 race. De race stond eigenlijk voor 2015 op de planning, maar dat gaat niet door omdat de kalender van 2015 dan overvol zou worden. Daarom is er voor gekozen om de race door de straten van Bakoe in 2016 te laten plaatsvinden.

De Azerbeidzjaanse minister van Sport Azad Rahimov is tevreden met de bevestiging van Bernie Ecclestone. Ik ben erg blij dat ik mag melden dat we een contract hebben getekend waardoor de Formule 1 in 2016 naar Bakoe zal komen, begint de minister zijn verklaring. Deze overeenkomst is een nieuw hoofdstuk voor ons land. Het is ons gelukt om een groot evenement naar ons land te halen, aldus Azad Rahimov.

Het raceweekend in Azerbeidzjan zal door het leven gaan onder de naam GP van Europa. De vraag is nu of er een circuit van de kalender verdwijnt in 2016 of dat de GP van Europa een extra toevoeging is aan de racekalender voor 2016.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!