De organisatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten wil graag dat de races in Austin en Mexico van elkaar gescheiden worden op de racekalender. Dat heeft Bobby Epstein, voorzitter van het Circuit of the Americas bekend gemaakt.

Momenteel worden de races in Austin en Mexico back-to-back verreden, maar dat kost beide evenementen door de relatief korte afstand toeschouwers. Voor 2017 zit er een gat van twee weken tussen beide races, maar volgens Epstein is dit niet voldoende. Hij zou liever zien dat de Grand Prix van Mexico wordt gecombineerd met de Grand Prix van Canada in juni. De komst van Mexico had nogal wat impact vorig jaar. Er is zeker een meerwaarde wanneer we de races van elkaar scheiden. Een gat van drie á vier maanden moet voldoende zijn. Als de Formule 1 toch twee keer per jaar naar Noord-Amerika wil is het niet handig om de locaties die het dichtst bij elkaar liggen aan elkaar te koppelen, zo verklaarde Epstein tegenover Autosport.com.

De Grand Prix van de Verenigde Staten zit relatief laat in de kalender omdat het in juni en juli te warm is in Austin. Het weer is in oktober een stuk aangenamer in Texas. Hierdoor is het langs het circuit beter vertoeven tijdens het evenement.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!