Tevreden van Nico Verdonck, maar minder van Jan Heylen. �Het is frustrerend voor het team !�, zegt Mikke Van Hool.

Jan Heylen 9de en Nico Verdonck 12de, inderdaad, de twee Astromega piloten behaalden opnieuw de finish op de N�rburgring. Finishen in de vier reeds verreden wedstrijden van het kampioenschap is op zich niet slecht voor de twee rookies van Mikke Van Hool maar hij maakt ons duidelijk : � dat is niet waarvoor we hier zijn !�

Mikke Van Hool was heel tevreden van Nico, 14de, in een kwalificatie sessie waarin hij voortdurend zijn tijden verbeterde op de N�rburgring, een voor hem nieuwe piste, wat hier toch niet zo vanzelfsprekend is. Hij had wel veel meer verwacht van Jan Heylen, 11de, op 1 seconde 6 van Vitantonio Liuzzi, de auteur van de pole� � Ja, ik had veel meer verwacht want na 13de in Imola en Barcelona en 11de in Monaco en hier kunnen we stellen dat dit zijn plaats is, wat me toch wat teleurstelt � stelt Mikke Van Hool vast.

Tijdens de wedstrijd waren de eerste ronden meer dan heet. Jeffrey Van Hooydonck, die als 5de gestart was nam de leiding, Jan Heylen behield zijn plaats terwijl Nico Verdonck moest uitwijken via het gras om een aanrijding te vermijden en naar de 15de plaats zakte maar met een mooie remonte zijn plaats terug innam om zo als 12de te eindigen achter Vitantonio Liuzzi, de winnaar van de eerste drie wedstrijden, door ondertussen in de 18de ronde zijn snelste wedstrijdronde te rijden wat duidt op een goede conditie waarmee hij vlot een F3000 race kan doorstaan�  �Ja, hij verbeterd constant en ik ben tevreden maar��, verteld Mikke Van Hool over de piloot uit Ukkel alvorens verder te gaan over de rijder uit Geel die 9de werd, waardoor hij het puntje miste dat nu naar Van Hooydonck ging : �We hebben inderdaad voorzien dat als hij geblokkeerd zou zitten in het verkeer,hij onmiddellijk zijn pitstop moest maken vanaf het moment dat het reglement dit toeliet. Hij kwam dus binnen in de 8ste ronde toen hij achter Tony Schmidt reed. Maar volgens ons zat hij er niet dicht genoeg op om opgehouden te worden. Hij kwam dus binnen en stopte een stukje te ver maar wij waren niet klaar om de pitstop nu reeds uit te voeren. Hij verloor hier een 15-tal seconden en zeker ook zijn punt en dit alles door een misverstand. Hij reed daarna goede chrono�s maar toonde geen regelmaat in zijn tijden. Het echte probleem, zowel voor Jan als voor Nico, is dat ze beiden budgettaire problemen hebben op dit ogenblik waardoor wij g��n testwerk kunnen verrichten. Hierdoor zijn de races eigenlijk een doorgedreven test voor hun terwijl de concurrentie steeds verder evolueert door middel van priv� testen, terwijl anderen zelfs aan de Euro F3000 deelnemen zoals Lauda die deze twee kampioenschappen zelfs combineert. Stel nu dat Jan en Nico zouden kunnen deelnemen aan de Euro F3000 manche in Francorchamps voordat ze de Internationale F3000 race moesten rijden, garandeer ik u dat ze heel goed zouden presteren, maar daarvoor is er geld nodig ! Het zal het moeilijk zijn om beter te doen, want ze staan volgens mij op hun plaatsen en dat is frustrerend voor het team. Maar ondertussen hoop ik natuurlijk dat dit klein probleempje snel zal opgelost worden zodat we onze echte waarde kunnen tonen. �

Bron: persbericht Team Astromega

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter