Op 30 oktober konden we al berichten dat Aston Martin een instap in de F1 overwoog. Dit niet via het opstarten van een volwaardig fabrieksteam, maar eerder middels een lucratieve samenwerking met een bestaande renstal om zo het merk te promoten. Na initiële gesprekken met Red Bull en Williams viel dan het oog op Force India, de renstal van Vijay Mallya.

Het team zou volledig hersteld en hernoemd worden naar Aston Martin Racing. Om de band tussen beide partijen te versterken zou er zelfs een samenwerking tussen de R&D departementen op tafel liggen om zo beide partijen technisch te versterken.

Vijay Mallya was in ieder geval in zijn nopjes over de mogelijke samenwerking tussen beide partijen om zo in ieder geval zijn team met een mooie investering te spekken.

Ondertussen zouden de gesprekken echter gestagneerd zijn volgens bronnen dicht bij het vuur, omdat niet het volledige management van Aston Martin achter de samenwerking staat, althans volgens Sky Sports: Er is een duidelijke neiging binnen het management om het niet te doen, althans in 2016. Het idee zou wel in de toekomst opnieuw op de tafel kunnen komen.

Echter spreekt de marketing directeur van Aston Martin, Simon Spoule deze beweringen van Sky Sports tegen: We hebben nog geen beslissing genomen en we zijn niet geneigd om een finaal besluit te nemen over zowel de Formule 1, als onze bredere motorsport strategie totdat het nieuwe jaar er is. We willen onze toekomst in de sportscars ook bekijken en waar we daar mee naar toe gaan. We bekijken de F1 niet als een afzonderlijk geval.

Het ziet er dus naar uit dat we tot januari 2016 moeten wachten op een mogelijke komst van Aston Martin.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!