Teambaas Maurizio Arrivabene stelt dat zijn team Ferrari op voorhand al een slecht weekend anticipeerde in Silverstone. De Scuderia wist duidelijk wat de zwakheden in hun bolide waren en beseffen ook dat deze snel moeten worden weggewerkt als ze ook nog maar kunnen denken aan het halen van de titel dit jaar. Een vijfde plaats voor Raikkonen en een negende plaats voor Vettel gaat het hem niet doen.

En de manier waarop is zo mogelijk nog meer onrustwekkend. De SF16-H was onder geen enkele omstandigheden competitief op Silverstone, zowel in het droge als op een natte baan.

Een zwakte is al heel het jaar de kwalificatie, maar dit maken ze meestal meer dan goed in de race. Die consistente race pace was deze keer echter ook ver te zoeken.

Arrivabene geeft toe dat Ferrari in Silverstone aankwam met negatieve gevoelens.

We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden voor ons hier. Maar als je de beste wil zijn mogen er geen moeilijke banen zijn.

Dit circuit speelt, afgezien van onze krachtbron, niet in de kaarten van onze sterktes, maar wel in die van onze zwaktes. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar het was wel overduidelijk dit weekend. Er is nog veel werk te doen.

Arrivabene was echter wel tevreden over de race strategie die zijn team toepaste.

In deze condities opteerden we voor een agressieve strategie. Eerst pitten voor intermediates vlak nadat de safety car binnen kwam. Helaas pakte dit slecht uit vanwege de virtuele safety car (Wehrlein) die daar meteen op volgde, waardoor Sebastian veel tijd verloor.

Maar laat ons eerlijk zijn, we hadden maximaal één positie kunnen winnen in de race. Onze rijders deden het goed en dus mogen we over hen zeker niet klagen.

Over twee weken in Hongarije verwacht Arrivabene echter geen problemen en verwacht hij zijn team bovenaan te zien. Sebastian Vettel verdedigt er zijn zege van vorig seizoen.

Nu moeten we deze bladzijde omslaan en vooruit kijken naar Hongarije. Daar zullen we terugknokken vanuit de harde les die we dit weekend hebben geleerd.

Vorige week verklaarde de Scuderia nog dat het zijn ogen nog steeds op de wereldtitel heeft staan, ondanks dat het al tegen een achterstand aankijkt van maar liefst 131 punten in het kampioenschap. Als we de vergelijking maken met 2015 is Ferrari zelfs er nog op achteruit gegaan. Ze hebben weliswaar al meer podiumplaatsen veroverd, maar zijn wel een stuk wisselvalliger. De pech die Vettel dit seizoen kent helpt het team natuurlijk ook niet om het gat te dichten met Mercedes of weg te lopen van Red Bull.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!