De verhalen van Arden en Ferrari zijn identiek. Beide domineren ze respectievelijk de F3000 en de F1 de afgelopen jaren. Als je weet dat Arden slechts 7 jaar geleden begon en nu al 2 titels op hun naam hebben staan ben je nog meer onder de indruk.

Het team is dan ook klaar voor een nieuwe uitdaging, het heeft z’n zinnen gezet op de Formule1. Ze worden hierin gesteund door Max Mosley die heel graag nieuwe teams ziet toetreden tot het summum van de autosport.

De kansen dat het zo ver komt zijn echter wel klein. De hevige concurrentie en de financi�le druk zijn momenteel nog te groot, maar eens de kostenbesparende maatregelen er komen is het team van Christan Horner er klaar voor.

“Ik denk dat we heel goed zitten voor het stapje omhoog, maar het hangt af van de regel op klantenauto’s. Als we de BAR of Renault van dit jaar mogen aankopen, dan ben ik er zeker van dat we nog redelijk competitief zullen zijn.”

 

Momenteel is de basis regel van de F1 nog steeds dat je je eigen wagen moet ontwerpen en produceren. Maar klantenwagens kunnen vanaf 2006 worden toegelaten eens de FIA de nieuwe regel goedkeurt via het pakket van kostenbesparende maatregels.

De laatste die het opstapje van F3000 naar F1 maakte was Stewart, die nu als Jaguar door het leven gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter