Zoals eerder gemeld is Caterham er weer bij op de grid van Abu Dhabi. De curators van het Caterham F1 team hebben André Lotterer gevraagd in Abu Dhabi voor het team te rijden. Lotterer liet toen weten na te zullen denken over het aanbod.

In Spa Francorchamps maakte Lotterer zijn late Formule 1-debuut. Vervolgens kon hij ook voor Caterham rijden in Italië maar bedankte hij omdat hij in de VT1 ‘zijn’ auto moest afstaan aan Roberto Mehri.

Dat doet de coureur voor Audi in het WEC nu opnieuw. Lotterer weigert opnieuw om plaats te nemen in de auto van het armlastige team. Vermoedelijk heeft de Duitser geen trek in een halfzachte poging om een tweede Grand Prix aan zijn palmares toe te voegen.

Dit biedt kansen voor Roberto Merhi. Deze 23-jarige GP2-coureur reed eerder dit seizoen een aantal keren in de VT1 voor het team en volgens zijn vader heeft Merhi een contract op zak waarin staat dat hij mag invallen als één van de vaste coureurs niet kan of wil deelnemen.

Maar wat is het contract waard? Het zou war kunnen zijn, maar dat contract is dan afgesproken met Kolles, maar of de curator zich eraan gebonden voelt?

Over Ericsson kunnen we kort zijn. Deze had eerder in overleg laten weten zijn contract met Caterham te ontbinden. Maar de situatie rond de Japanner is zeer ongewis. Conform het sportief reglement van de FIA mag een team gedurende een seizoen niet meer dan vier verschillende coureurs laten racen. Voor Caterham staat de teller al op drie, aangezien het gedurende 2014 Kobayashi, Ericsson en Lotterer heeft ingezet.

En dus lijkt het erop dat Merhi zijn eerste [en enige?] Grand Prix zal afwerken, tenzij… Tenzij oud-gediende Rubens Barrichello met zijn typische grijns om de hoek komt piepen. Collega Edwin Scholten schreef eerder dat de Braziliaan graag terug zou willen keren in de sport.

Zo werd hij eind vorig jaar nog in verband gebracht met Sauber, en gingen er dit jaar nog geruchten dat hij zijn plekje als commentator bij het Braziliaanse TV Globo is verloren omdat hij die positie gebruikte om zijn diensten als coureur bij verschillende teams aan te bieden. Barrichello zou met name gefrustreerd zijn over het feit dat hij geen fatsoenlijk afscheid van de sport heeft kunnen nemen.

Dit betekent dat, nu Lotterer afgezegd heeft, Kobayashi sowieso moet rijden, al is het maar de vraag of hij dat wil. En dat er nog een hele soap aan vooraf gaat voordat het bekend wordt wie er naast Kamui zal worden ingezet.

Op wie gokken jullie? Of wie zien jullie het liefst? Merhi, Barrichello of misschien toch Frijns? Geef je mening in de forum!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!