Pastor Maldonado wordt door de (neutrale) fan en de ‘leunstoelkenners’ als de betere van de twee Williams-coureurs gezien.

Volgens veel mensen, die hun mening via de talloze F1-fora geven, heeft de Braziliaan zelfs niets te zoeken in de Formule 1! Maar is dat ook wel zo? GPPits ging op onderzoek uit.

Pastor Maldonado scoorde 29 punten tot nu toe. Daar zit ook die ene zeer opvallende overwinning in Spanje bij. Goed voor 25 punten en gejank van Mark Webber dat er teveel mensen een race konden winnen. Na zijn winst in Monaco hebben we die Aussie er niet meer over gehoord?!

Goed.

Echter pakte Pastor naast die vier punten in China geen enkel ander puntje. Walldonado verloor nogal wat punten, gedurende dit seizoen; 8 punten nadat hij crashte in Australië, 1 punt wegens motorpech in Maleisie, Bahrein 1 punt wegen bakwissel en lekke band.

Schumi, die op P11 reed, erfde ‘zijn’ puntje. In Monaco ging Pastor nogal te keer, wat hem mogelijk 6 punten kostte. In Valencia was er de veel besproken ‘clash’ met Lewis Hamilton. Pastor verloor daar liefst 12 punten, doch werd Hamilton [terecht] als de grootste verliezer beschouwd.

En er was de GP op Silverstone, waarbij Pastor 6 punten verloor en Perez witheet achterliet.

Je zou kunnen zeggen dat Pastor minstens 34 punten heeft weggegooid, behoudens het feit dat hij in sommige GP’s beter had kunnen presteren. I.i.g. zou de Venezolaan dan twee keer zoveel punten kunnen hebben.

Bruno Senna dan.

Doet het eigenlijk niet eens zoveel slechter met 24 punten t.o.v. de 29 punten van zijn teammaat. Daarvoor kwam ‘het neefje van’ 6 keer in 11 starts in de punten over de streep. Ja, Senna blijft achter qua pure snelheid.

Maar Senna is ook veel bedachtzamer dan Maldonado, als het gaat om aanvallen en inhalen van tegenstanders. Zijn grootste makke is de kwalificatie, al liet hij zich in Hongarije eindelijk in de Q3 zien.

Eigenlijk hebben beide coureurs wel iets van elkaar nodig; Pastor het geduld van Senna, terwijl Senna gebaat zou zijn met de agressie van Pastor in de kwalificatie.

Mocht het zo zijn dat Senna zich verbeterd qua kwalficeren, terwijl Pastor blijft rammen. Dan zou het best wel eens kunnen dat de schildpad andermaal de haas verslaat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.