Het Formule 1-team van Manor ging eind vorige maand failliet, toch was er 1,5 jaar geleden een Amerikaanse zakenman die het team wilde kopen. Een consortium onder leiding van Tavo Hellmund deed eind 2015 een bod van 25 miljoen Euro.

Hellmund is de organisator van de Amerikaanse Grand Prix en zorgde er mede voor dat de Formule 1 weer in Mexico rijdt. Helmundd heeft al tientallen jaren een goede relatie met Bernie Ecclestone.

Eigenaar Stephen Fitzpatrick wilde het team echter niet verkopen. Hellmund en Fitzpatrick bleven maanden onderhandelen totdat de Grand Prix van Brazilië van vorig jaar, toen verloor Manor de tiende plaats in de WK-stand aan Sauber.

Hellmund vertelt aan de krant The Austin American-Statesman: We hebben twee overnamepogingen ondernomen. Anderhalf jaar geleden hebben we daarbij 25 miljoen euro voor het team geboden.

De krant The Austin American-Statesman vermoed dat Fitzpatrick de prijs in de onderhandelingen heeft willen op drijven en daarbij zijn hand heeft overspeelt. Tijdens de onderhandelingen met Hellmund was er ook interesse van een Indonesisch consortium en een Aziatisch consortium onder leiding van voormalig McLaren topman Ron Dennis. Volgens dezelfde krant heeft ook het Amerikaanse raceteam Andretti interesse getoond en zelfs een bezoek gebracht aan de Manor fabriek, tot een bod kwam het echter nooit.

Hellmund had vooral interesse in het team omdat het recht had op prijzengeld. Door bij de beste 10 teams te eindigden in de afgelopen twee Formule 1-seizoen had Manor recht op een uitkering krijgen van 30 Miljoen Euro per jaar. Toen de tiende plek in het WK in Brazilië weg viel, viel ook deze uitkering voor 2017 weg. Vanwege dit feit, en het feit dat Manor met de ontwikkeling van haar nieuwe bolide al ver achter op schema lag, besloot Hellmund van een overname af te zien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter