Na de Grand Prix van Amerika op het circuit van Austin in het najaar van 2015 werd bekend dat de staat Texas de subsidie voor het circuit gaat verlagen. Het Grand Prix-weekend nabij Austin viel letterlijk in het water en daardoor vielen de bezoekersaantallen en inkomsten tegen. Volgens Bernie Ecclestone hebben de problemen rondom de subsidie geen invloed op de doorgang van de Grand Prix in 2016. Ecclestone laat nog maar eens weten dat de Grand Prix gewoon doorgaat.

De Grand Prix van Amerika staat nog steeds onder voorbehoud op de kalender, maar dat komt volgens Ecclestone omdat de FIA nog geen overeenkomst heeft gesloten met de lokale promotor en de nationale autosportband van de Verenigde Staten. Ecclestone laat in een interview met de BBC het volgende weten: De Grand Prix gaat zeker door, daar bestaat geen discussie over. Texas bepaalt de subsidie op basis van de bezoekersaantallen. Die vielen in 2015 op vrijdag en zaterdag door de vele regen natuurlijk zwaar tegen. Dat is de reden waarom men de subsidie heeft verlaagd. Dit heeft echter geen invloed op de doorgang van de race in 2016.

Vooralsnog staat de Grand Prix op het Circuit of the Americas in het weekend van 23 oktober op de planning. De race zal dit jaar voor de vierde keer plaats vinden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!