PlanetF1 heeft volgende stellingen geponeerd als zij de dictator was in de F1:

1: Geen coureur in de F1 zou meer betaald moeten krijgen van zijn team dan 10 miljoen dollar.

Hoofdzakelijk om te voorkomen dat oudere rijders “blijven hangen” om lekker nog wat te verdienen en zo ook nog eens de betere stoeltjes bezet houden. De goede rijders verdienen sowieso genoeg bij via hun sponsordeals.

2: Iedere drie jaar zou er een andere FIA-race-directeur benoemd moeten worden.

Er zijn al heel wat bizarre beslissingen genomen door koersdirectie en stewards. Denk nog maar eens aan de absoluut foute race uitslag bij de GP van Brazili�. Charlie Whiting heeft eigenlijk twee jobs (koersdirecteur en FIA-afgevaardigde) en dat is ��n job te veel.
Iedere drie jaar zouden teams en rijders moeten kiezen en als iets echt niet goed loopt, zouden zij het recht moeten hebben hier opnieuw over te stemmen.

3: De race die het minst bezocht wordt dient geschrapt te worden.

Men wil ons doen geloven dat de fans belangrijk zijn in de F1. Nou, dan zouden de hoge heren dus niet een GP van bijvoorbeeld Canada, Oostenrijk of Belgi� moeten schrappen. Een ander direct gevolg zou zijn dat de organisatoren van een race goed zouden oppassen om de prijzen van de kaartjes niet ongelooflijk hoog te laten zijn. Te weinig toeschouwers zou namelijk in annulering kunnen resulteren.

4: Tenzij de racedagen compleet zijn uitverkocht, zou een land dat twee races heeft er ��n moeten laten vallen.

Zo zouden fans in andere landen ook hun eigen GP kunnen hebben. Men zou graag (weer) een GP hebben in Scandinavi�, Nederland en Zuid-Afrika. De dubbele races in Duitsland, Frankrijk en Itali� zijn nooit uitverkocht.

5: Iedereen zou met dezelfde raceband moeten racen.

Natuurlijk is het spannend en onverwacht dat er bij verschillende weersomstandigheden verschillende teams ineens harder gaan, maar het zegt niet echt veel over de rijderskwaliteiten. Met ��n merk band kun je gewoon goed vaststellen welk team de beste wagen bouwt en zeker ook welke rijder bij de echte groten hoort.
De afgelopen decennia was er altijd wel ��n team dat langere tijd veel beter was dan de andere, maar lag dat aan het team of aan de bandenleverancier ?

Er komen nog een vijftal stellingen, later

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter