Inderdaad de klok tikt voor Fernando Alonso, niet omtrent zijn carri�re natuurlijk, want de Spanjaard doet uitstekend werk bij het Renault team.
Nee, het gaat over het feit dat Alonso nog de jongste Grand Prix winnaar kan worden, in Hongarije zal het ongetwijfeld zijn beste kans zijn dat hij kan krijgen.

In Maleisi� wist Alonso zijn Renault op pole te zetten en met zijn 21 jaar is hij daardoor de jongste piloot die zijn wagen vooraan op de grid wist te zetten.

Dit is niet het enige record dat de Spanjaard achter zijn naam heeft staan, hij was ook de jongste piloot die een Grote Prijs volledig uitreed.
Alonso deed dit op 19-jarige leeftijd in Australi� 2001, Alonso mocht toen debuteren bij het Minardi team.
Nog een record, Alonso was de jongste piloot die aan de leiding heeft gereden in een Grote Prijs en de snelste ronde heeft neergezet.

Zijn volgend doel is om de jongste Grote Prijs winnaar te worden, dit record staat momenteel op naam van de Amerikaan Troy Ruttman, hij was 22 jaar en 80 dagen toen hij zijn eerste GP won (Indy 500-1952).
Niet iedereen ziet de Amerikaan als een echte GP winnaar.
Tweede in deze rij is dan Bruce McLaren, hij behaalde zijn eerste overwinning op een leeftijd van 22 jaar en 104 dagen.

Als Alonso dit record kan pakken wil hij het record van jongste wereldkampioen aanvallen, dit staat momenteel op naam van Emerson Fittipaldi, de Braziliaan was 25 jaar toen hij zijn eerste wereldtitel op zak had.

Het zal de Spanjaard in ieder geval niet ontbreken aan ambitie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter