Fernando Alonso heeft gezegd dat McLaren best Jenson Button behoudt voor volgend seizoen. Eerder dit jaar kwamen geruchten bovendrijven dat de Britse renstal Kevin Magnussen of Stoffel Vandoorne zouden willen inzetten in plaats van de Brit, omdat zij een pak goedkoper zijn. McLaren zal immers een pak minder winst maken dit seizoen ten opzichte van de voorgaande jaren.

Button krijgt echter steun van velen, ook van wereldkampioen Lewis Hamilton die zegt dat McLaren absoluut Button moet behouden willen ze snel uit de problemen komen.

Als ze twee jonge rijders zouden laten rijden weet ik niet of ze zoveel vooruitgang zouden kunnen maken dan wanneer ze een ervaren rot hebben. Twee ervaren wereldkampioenen is nog beter, stelde Hamilton. Fernando Alonso lijkt akkoord te gaan met die stelling van de regerende wereldkampioen.

Jenson is al heel het seizoen goed. We werken zeer close samen om het team verder te helpen. De ervaring die hij heeft is al enorm belangrijk geweest voor de upgrades die werden ontwikkeld voor de wagen, zowel wat betreft de aerodynamica als de motor. Ook zijn goede relatie met Honda heeft er al vaker voor gezorgd dat discussies tussen McLaren en Honda bedaarden en er daadwerkelijk oplossingen kwamen. Dat is enorm belangrijk en dus ja, ik wil hem weer als teamgenoot volgend jaar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!