Fernando Alonso is een man met een missie. De Spanjaard moet en zal wereldkampioen worden in een Ferrari. Hoe lang dat ook zal duren.

Dat is heel belangrijk voor mij, zegt Alonso in het Duitse Auto Bild Motorsport. Ik zal dan ook niet stoppen met racen zolang ik geen kampioen ben geworden met Ferrari. Mijn contract loopt af in 2016, als het dan nog niet gelukt is, teken ik bij tot 2021. Dan zit ik twintig jaar in de Formule 1, net als Michael!

Alonso zou het dan ook toejuichen als de huidige Red Bull-ontwerper Adrian Newey de overstap naar het Italiaanse team zou willen maken. Ferrari trekt altijd geweldige techneuten aan en als Newey naar ons toe zou willen komen zal ik met plezier in zijn wagen stappen.

De tweevoudig wereldkampioen is dan ook vol lof over Newey: Adrian Newey is duidelijk de sleutel achter het succes van Red Bull.

Newey mag dan volgens Alonso de grote man van Red Bull zijn, hij breekt ook een lans voor Sebastian Vettel. Er is wel eens kritiek op hem omdat hij geen echte racer zou zijn. Maar hij is een groot kampioen die op het punt staat zijn tweede titel te winnen. Hij heeft buitengewone kwaliteiten en is bijzonder snel.

Sebastian heeft inderdaad de beste wagen maar je moet wel in staat zijn om het beste uit iedere race te halen en dat doet hij heel erg goed. Zelfs in moeilijke momenten, of als hij een fout maakt, vecht hij nog steeds voor de winst. Dat bewijst zijn kwaliteiten.