Fernando Alonso weet wie hij in de gaten moet houden in de strijd om het kampioenschap. De man uit Oviedo ziet Lewis Hamilton en Sebastian Vettel als zijn grootste concurrenten in de strijd om de wereldtitel.

Hamilton en Vettel zijn de rijders waarop wij ons vanaf het begin gefocust hebben, verteld Alonso aan het Braziliaanse Totalrace. Hamilton en Vettel zijn mijn grootste concurrenten, maar het veld zit zo dicht bij elkaar dat er meer kanshebbers zijn. Hopelijk pakken de coureurs onderling punten van elkaar af zodat ik mijn voorsprong kan behouden.

Met nog negen races te gaan in het seizoen 2012 staat Alonso er goed voor in de WK tussenstand. De Spanjaard erkent wel dat de stand na twee races weer helemaal anders kan zijn. Het gat tussen de top vijf top zes is erg klein. Als je één of twee goede races rijdt kun je zomaar weer meedoen voor de titel.

Alonso wordt geprezen omdat hij dit seizoen erg constant rijdt. Alonso zegt hierover zelf het volgende. We weten dat we soms op het podium kunnen eindigen, maar we weten ook dat een zevende plek soms het maximaal haalbare is. We kunnen het ons echter niet veroorloven om fouten te maken. Als we dan toch fouten maken zouden we daar later misschien wel heel erg veel spijt van krijgen.

Zal het Fernando Alonso lukken om de titel in 2012 in de wacht te slepen? Meld je gratis aan op ons forum en deel je mening met andere Formule 1 liefhebbers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.