Fernando Alonso rijdt aankomend weekend in Barcelona zijn thuisrace. Na de tegenvallende grand prix van dit jaar is de Spanjaard voorzichtig met zijn voorspellingen.

Ik kijk er altijd naar uit om terug te keren in Barcelona voor de Spaanse Grand Prix, zo vertelt Alonso. Het is mijn thuisrace, ik had hele mooie momenten daar, de sfeer is altijd fantastisch. We hebben hier dit jaar al veel getest voor het nieuwe seizoen, maar er is niets zo mooi als racen voor je eigen fans. Het is een speciaal gevoel.

Na de moeilijke races voor ons dit jaar weet ik niet goed wat ik kan verwachten van dit weekend. Het team brengt enkele nieuwe onderdelen, zoals ze elke race doen. Maar we kunnen niet teveel op snelheid focussen zolang we onze betrouwbaarheidsproblemen nog niet hebben opgelost. Het blijft onze focus.

Het team werkt erg hard om de recente problemen tot op de bodem uit te zoeken, en ik hoop op een goede race zonder teveel problemen. De kwalificatie was spannend in de laatste paar races, ik hoop dat te herhalen. Maar het belangrijkste doel is natuurlijk de zondag. Ik wil onze gridpositie op zaterdag maximaliseren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter