Fernando Alonso vestigt al zijn hoop op de grote update van de R28. De verbeteringen aan het bodywork en de voorwielophanging moeten beterschap brengen bij Renault. Mocht dit niet lukken, dan beschouwt de tweevoudig wereldkampioen het seizoen als verloren.

Dit is op het moment onze enigste hoop. vertelt Alonso tegenover het Spaanse persagentschap EFE. Mocht dit niet uitpakken zoals we hoopten, dan is ons seizoen verloren. Dan kunnen we zelfs zeggen dat Fisichella een betere stap heeft gemaakt.

We staan op dit moment niet alleen achter Ferrari, McLaren en BMW, maar ook Toyota, Williams, Red Bull en Toyota zijn ons voorbij. stelt de Spanjaard vast over zijn team waarmee hij in 2005 en 2006 beide kampioenschappen binnen haalde.

De update voor de R28 zal volgende week getest worden in Barcelona, waarmee op 27 april de Grand Prix van Spanje wordt verreden. Renault-teambaas Flavio Briatore verwacht dat het Franse team zal kunnen meestrijden om de podiumplaatsen, maar Alonso heeft een andere mening.

Dat is gewoon onmogelijk, omdat we een seconde per ronde moeten zien te vinden. Dat heeft nog geen enkel team in de historie gepresteerd. Op dit moment is dit slechts een droom.