Nu Kimi Raikkönen zich net meer dan ooit thuis voelt bij Ferrari heeft Fernando Alonso toegegeven dat hij te lang bij het ‘sombere Ferrari’ is gebleven. Dat verklaarde de Spanjaard aan CNN.

Alonso denkt dat hij beter de Scuderia enkele jaren eerder had kunnen verlaten, voordat het duidelijk werd dat het team in een neerwaartse spiraal vastzat. Uiteraard is de Spanjaard niet helderziend en hij heeft dan vooral ook positieve herinneringen aan zijn tijd bij Ferrari.

Ik heb voornamelijk positieve herinneringen aan mijn tijd bij Ferrari, verklaarde Alonso. We wonnen dan geen kampioenschap, maar als ik kijk naar de trofeeën die ik heb gewonnen over die jaren ervaar ik toch meteen een gevoel van trots.

Misschien had ik eerder moeten vertrekken, omdat in het laatste jaar de wagen helemaal niet competitief was maar ook omdat er steeds meer een sombere stemming kwam binnen het Ferrari-kamp. Dus waarschijnlijk was het beter geweest als ik één of twee jaar eerder was vertrokken. Maar we bleven vechten tot het einde, en dat elke race.

Zijn overstap naar McLaren in de hoop om opnieuw te kunnen winnen lijkt voorlopig een niet al te beste evolutie geweest te zijn voor de Spanjaard. De samenwerking tussen McLaren en Honda loopt voorlopig stroef en een winnende wagen lijkt er nog niet meteen aan te komen. Alonso zelf zegt dat zijn motivatie nog onverminderd intact blijft.

Ik wist op voorhand dat McLaren een risicovol project ging worden omdat alles opnieuw van nul werd opgebouwd. Maar we zijn één team en winnen en verliezen samen. Vorig jaar maakte de dominantie van Mercedes mij duidelijk dat winnen op korte termijn onmogelijk was geworden. Daarom was een geheel nieuw project starten het beste, en dat project heb ik hier bij McLaren gevonden.

Een podium halen lijkt mij een realistische doelstelling voor dit seizoen. Dat is waar we op moeten mikken, besloot de dubbele wereldkampioen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!