Fernando Alonso heeft Mclaren andermaal door het ijs zien zakken, nadat de Red Bull zeer dominant bleek in de straten van het prinsendom.

En dat is opvallend, want vorig jaar gaf de Spaanse topcoureur hoog op over het chassis uit Woking. Louter door de povere Honda zou men het potentieel van de MCL32 niet kunnen benutten.

Red Bull werd gezien als de competitie waarmee McLaren de strijd aan zou moeten gaan.

Maar waar een onervaren Gasly met de –voorheen zo povere– Honda slechts 1 tiende langzamer was dan Alonso, was Red Bull-coureur Ricciardo een ruime seconde los van de veteraan die nu al jaren aan een dood paard lijkt te trekken. En dat is zorgwekkend want Red Bull rijdt ook met een Renault-krachtbron.

Het team uit Woking eindigt dit seizoen regelmatig in de punten, maar Red Bull een te hoge lat gebleken. Een lat die de Britten zichzelf oplegden.

En dat moet ontnuchterend zijn voor Fernando, Eric Boullier en Zak Brown. Alle problemen met de Honda lagen dus niet (altijd) aan de Japanners.

We hebben dezelfde krachtbron als Red Bull, dus we zouden op dat niveau moeten presteren, zo begon Alonso zijn gesprek na de kwalificatie.

Wij jagen al het gehele seizoen op de snelheid van Red Bull. We weten welke gebieden we moeten verbeteren om daar te komen, maar voorlopig komen we tekort., aldus een teleurgestelde Alonso

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!