McLaren heeft Fernando Alonso toestemming gegeven om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. Ook zal de tweevoudig wereldkampioen meedoen aan het WEC-kampioenschap.

Formule 1 blijft prioriteit voor Alonso, hierdoor zal hij wel de WEC-race op Fuji van 21 oktober missen omdat dan ook de Amerikaanse Grand Prix plaats vindt.

Ik heb het nooit onder stoelen of banken geschoven, ik wil de triple crown winnen (Grand Prix van Monaco, de Indy 500, en de 24 uur van Le Mans). Ik heb Indy vorig jaar geprobeerd, ik kwam dichtbij, maar het lukte net niet. Dit jaar krijg ik de kans in Le Mans, met dank aan McLaren. Het is een grote uitdaging, er kan veel mis gaan, maar ik ben er klaar voor om te vechten. Deze uitdaging staat mijn Formule 1 seizoen niet in de weg, ik wil dit jaar competitief zijn bij elke Grand Prix. Ik heb hier het volste vertrouwen in.

Voor welk team of in welke klasse Alonso gaat rijden is nog niet bekend. Mogelijk is dit Toyota, Alonso testte al eerder voor de Japanners.

Nico Hulkenberg is de laatste actieve Formule 1 coureur die de 24 uur van Le Mans won, hij won de race met Porsche in 2016.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter