Fernando Alonso mocht vandaag (woensdag) afscheid nemen van zijn verpleegsters van het Hospital General de Catalunya. De tweevoudig wereldkampioen moest na zijn vreemde crash zondagochtend drie dagen ter observatie in het ziekenhuis verblijven.

Alonso raakte zondagochtend volgens het team van McLaren door een harde windstoot de macht over het stuur kwijt van de MP4-30. Alonso raakte zijwaarts tegen een muur, waarna de Spanjaard per helikopter werd overgevlogen naar het ziekenhuis.

Fernando Alonso hield aan zijn ongeval een lichte hersenschudding over, maar werd preventief ter observatie in het ziekenhuis gehouden.

Hoewel Alonso verder niets zou mankeren en naar huis werd gezonden, liet het team van McLaren aan de media weten dat Alonso niet zal rijden tijdens de laatste wintertest, die van aanstaande donderdag tot en met zondag wordt gehouden op het circuit van Barcelona.

De tweevoudig wereldkampioen zal worden vervangen door reserverijder Kevin Magnussen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!