Alonso zou plannen hebben gehad om met zijn vriend Mark Webber en collega-coureur Nico Hülkenberg aan de start te verschijnen van de 24 uren van Le Mans.

Volgens diverse media-bronnen, onder andere de Spaanse Marca, zou McLaren haar coureur hebben verboden deel te nemen aan het iconische autosportevenement. De crash van Webber op het circuit van Interlagos vorig jaar zou Woking angst hebben ingeboezemd.

Webber ging in zijn WEC-Porsche hard van de baan, en indachtig het ongeval in de winter waarbij Alonso zelfs de openingsrace moest missen, willen de Britten geen risico’s nemen met de Spaanse tweevoudig wereldkampioen.

Maar McLaren ontkent dat zij een ‘veto-recht‘ heeft uitgesproken.

De beslissing om niet te starten in Le Mans, is door Fernando zelf genomen. Wij hebben zijn keuze voor kennisgeving aangenomen en daar willen we het er graag bij laten., aldus een woordvoerder van McLaren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!