Voor Fernando Alonso is het tijd dat hij nog eens wat lol kan beleven tijdens een F1-race. De Spanjaard kende de laatste tijd korte races met veel mechanische en motorproblemen, met Mexico als dieptepunt, waar hij al na één ronde moest opgeven. McLaren verwacht dat de GP van Brazilië hen beter ligt en het team zal er dan ook alles aan doen om zoveel mogelijk kilometers te maken en om competitief te zijn. Alonso kijkt uit naar de race dit weekend.

We wisten op voorhand dat Mexico moeilijk zou worden, en in feite verschilt Interlagos niet zo veel, met zijn steile secties en lange rechte stukken. Toch reageert het circuit helemaal anders en is het daar altijd fantastisch om te rijden, dus ja ik kijk uit naar dit weekend.

We zien nog steeds vooruitgang in onze snelheid en kleine verbeteringen die we elke race doorvoeren hebben hun effect. Het is dus belangrijk om te blijven ontwikkelen en hard te werken naar het einde van het seizoen toe. Elke race telt, en hoe meer data we kunnen verzamelen, des te meer informatie we hebben tijdens de winter om onze volgende wagen te bouwen.

Na de ongelooflijke steun die we van het publiek kregen in Mexico ben ik er zeker van dat we ook in Brazilië een warm welkom zullen krijgen. Er hangt altijd een fantastische sfeer op Interlagos en de Braziliaanse fans hebben enorm veel passie voor de sport. Het is een speciale plek en we zien er altijd onvoorspelbare races, dus laat ons hopen dat we wat lol kunnen beleven dit weekend.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!