De artsen van de internationale autosportbond FIA hebben het licht voor McLaren-coureur Fernando Alonso om deel te nemen aan de Chinese Grand Prix voorwaardelijk op groen gezet. De Spanjaard zal in elk geval in actie komen tijdens de eerste vrije training in Sjanghai. Daarna moet hij zich opnieuw medisch laten keuren door de specialisten van de FIA.

In de verklaring van de federatie staat: “De coureur in kwestie heeft instructies meegekregen van de medisch afgevaardigde van de FIA. Daarnaast is hem, in overeenstemming met artikel 22.14 van de Sportieve Reglementen, opgedragen om direct na de eerste vrije training een nieuwe medische keuring te ondergaan om te bepalen of hij in aanmerking komt voor deelname aan de rest van het weekend.”

Alonso crashte tijdens de Australische Grand Prix zwaar en later bleek dat hij daar gebroken ribben en een klaplong bij opgelopen had. Van die klaplong is hij helemaal hersteld, de breukjes in zijn ribben zijn nog niet volledig geheeld. McLaren-reserverijder Stoffel Vandoorne staat paraat om indien nodig in te vallen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!