Fernando Alonso won in 2005 en 2006 de wereldtitel Formule 1. In 2007 werd hij derde in het kampioenschap op één punt van wereldkampioen Raikkonen en vorig jaar kende Renault een matige eerste seizoenshelft en een betere tweede helft met als uitschieters twee overwinningen. Volgend jaar wil hij weer titelkandidaat zijn.

Ons doel voor volgend seizoen is om onze prestaties te verbeteren. vertelde Alonso tijdens een evenement voor UNICEF dat gesponsord werd door ING. De eerste seizoenshelft van 2008 was matig. Ik kan het me niet nogmaals veroorloven om aan een nieuw seizoen te beginnen met de gedachte dat ik geen kans maak om te winnen. Ons doel voor 2009 is dan ook de wereldtitel.

In de tweede seizoenshelft van 2008 hebben we veel terrein goed gemaakt op de topteams en ik heb er voor gekozen om bij Renault te blijven.Als het werk goed verloopt, voel je je al gauw ergens thuis. Renault is een professioneel team en ik voel me hier erg goed. Alonso voegde er ook aan toe dat de nieuwe auto pas laat klaar zal zijn.

De auto waarmee we 20 januari voor het eerst zullen testen, zal nauwelijks hetzelfde zijn als de auto waarmee we de eerste race rijden. Teams die hun auto al in februari klaar hebben, zullen in april al door de rest zijn gekopieerd. Aangezien het seizoen zo laat begint, is het goed om de auto ook laat klaar te hebben.