De verwachting was al dat McLaren pas in Monaco voor haar eerste punten kan strijden, ook al hoopte haar Spaanse werknemer in eigen land te kunnen scoren.

Maar dat lukte niet, dus gaat het gas er vol op in Monaco. Bij wijze van spreken dan, want de Grand Prix in het prinsendom is de langzaamste race op de kalender.

Dat biedt juist een voordeel, zo vindt Fernando Alonso. Immers is motorvermogen niet het belangrijkste, terwijl het chassis van de MP4-30 tot een van de snelste auto [van 2015] behoort qua bochtensnelheid. En dus heeft McLaren in Monaco waarschijnlijk een serieuze kans op punten.

Maar Fernando Alonso kijkt ook verder dan de komende Monegaske race.

Als het goed is rijden we vanaf Monaco in de komende races rond de posities die punten opleveren. En hopelijk staan we na Oostenrijk steviger in de top tien.

Zevende of achtste worden is op het korte termijn het doel. Aan het einde van het seizoen hopen we voor het podium te gaan., aldus de wereldkampioen van 2005 en 2006.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!