Fernando Alonso staat na twee Grands Prix aan de leiding in het wereldkampioenschap. De Spanjaard had zoiets voor het seizoen niet verwacht, maar is erg blij met de gang van zaken bij Ferrari.

De tweevoudig wereldkampioen won de seizoensopener in Bahrein en finishte in Australië na een inhaalrace als vierde. Alonso leidt het kampioenschap met vier punten voorsprong op teamgenoot Massa.

Het is een ongelooflijke start van het seizoen. zei Alonso tegenover The Guardian. Ik had niet gedacht dat ik na twee races het kampioenschap zou leiden. Ik mag wel spreken van een prima start.

Alonso zegt dat de goede prestaties te danken zijn aan de F10: De auto is makkelijk te besturen, presteert constant en het is eenvoudig om de juiste afstelling te vinden. Een ander positief punt is dat het verschil in balans tussen kwalificatie en race miniem is. Dit is van groot belang omdat we de race starten met een volledig gevulde tank.

Daarnaast gaat de auto vrij zuinig om met de banden en dat is ook belangrijk. Het is nog moeilijk om te zeggen waar we precies staan in vergelijking met de andere teams, maar we zijn zeker op de goede weg. Het is nu zaak om de goede vorm vast te houden.