Fernando Alonso kon voor de zoveelste keer profiteren bij de problemen van McLaren en finishte in Monza als tweede. Daarmee heeft hij een serieuze optie op de titel genomen, de Renault-coureur heeft nu een voorsprong van 27 punten met nog vier races te gaan. Wanneer de Spanjaard volgende week in Spa, vier punten meer haalt dan Kimi Raikkonen is de eerste titel voor hem een feit.
Treuren om zijn tweede plaats in Monza deed Alonso zeker niet:  ” Ik ben erg tevreden met mijn tweede plaats. Dit is ��n van de laatste races en onze strategie was goed. Dat ik voor Kimi eindig, maakt het allemaal nog veel beter. We hebben gedaan wat we moesten doen, dus ik ben gelukkig.  “

Wanneer de Spanjaard volgende week vier punten meer pakt dan titelrivaal Kimi Raikkonen is de eerste titel voor hem een feit.  ” Het doel blijft gewoon om telkens op het podium te eindigen, zo gaat het al een tijdje. Soms eindig ik voor Kimi, soms achter hem. Maar de titel komt steeds dichterbij.  “

Vorig jaar mocht Michael Schumacher zijn titel vieren in Spa, of dit voor Alonso ook het geval zal zijn weten we volgende week zondag omstreeks half vier.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!