Fernando Alonso denkt dat hij voor de Grand-Prix weer van China weer kan racen. De Grand-Prix van China vindt over anderhalve week plaats.

De tweevoudig wereldkampioen crashte in de seizoensopener in Australië zwaar, door de crash ontstonden haarscheurtjes in de ribben van Alonso. Na een CT-scan in Bahrein verboden de FIA-doctoren Alonso daarom van start te gaan.

Alonso is zelfverzekerd over zijn deelname in China, aldus McLaren teambaas Eric Boullier tegen Autosport.com. Maar hij moet nog scans ondergaan. De FIA zal hem onderzoeken en geeft hem dan wel of geen toestemming.

Stoffel Vandoorne verving Alonso en maakte met een 10e plaats indruk. Alonso stond Vandoorne vanuit de pitsstraat bij, Boullier hierover: Natuurlijk was Alonso gefrustreerd. Maar zijn aanwezigheid in de pits was ook een goede ervaring voor ons. Hij had een paar heel goede opmerkingen over de radio. Daar konden we wat mee.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter