Fernando Alonso blijft voorlopig in het ziekenhuis in Barcelona. Volgens zijn team maakt de Spanjaard het naar omstandigheden goed, Alonso liep gisteren bij een crash een lichte hersenschudding op. Volgens McLaren is het standaard dat Alonso in het ziekenhuis wordt gehouden.

De manager van Alonso plaatste vanmiddag bovenstaande foto op Twitter.

McLaren heeft inmiddels laten weten dat de crash niet veroorzaakt is door een technisch mankement. Ook spreekt het team wilde geruchten tegen dat Alonso bewusteloos zou zijn geraakt of een elektrische schok zou hebben gekregen. Volgens het team, dat nog een onderzoek heeft lopen, heeft de harde wind parten gespeeld. Volgens McLaren raakte Alonso buiten de baan in bocht 3. Daar zou hij op kunstgras hebben gereden dat voor instabiliteit zorgde, Alonso schoot terug de baan op, en raakte de muur aan de andere kant van de baan. Volgens McLaren is de crash ook niet veroorzaakt door aerodynamisch falen. Wat de precieze oorzaak dan wel is wordt nog onderzocht.

Hoelang Alonso in het ziekenhuis moet verblijven en wanneer hij weer zal mogen testen is nog niet bekend.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter