Fernando Alonso maakt zich grote zorgen over zijn toekomst in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen weet niet of hij volgend jaar nog meerijdt in de koningsklasse van de autosport. De rel rond de budgetlimiet wordt steeds heviger en de grote autofabrikanten dreigen ermee de Formule 1 te verlaten. De Renault-coureur ziet niets in een kampioenschap vol kleine teams.

Alonso ziet de komst van nieuwe teams niet zitten, zeker niet in combinatie met het eventuele vertrek van een aantal bestaande teams.

De situatie is bijzonder zorgwekkend. zei de Spanjaard tegen Autosport. Ik probeer het van me af te zetten en me voor de volle 100% te concentreren op de race in Monaco, maar dat was de afgelopen week niet eenvoudig, omdat ik niet weet of het mijn laatste keer in Monaco is.

Als de grote teams en de autofabrikanten de Formule 1 verlaten, heb ik geen zin om met kleine teams te racen. Dat is geen Formule 1 meer en er zijn genoeg andere raceklasses waar ik dan terecht zou kunnen.

Ik vind het opmerkelijk dat niemand lijkt te beseffen hoezeer we de sport in de afgelopen twee maanden beschadigd hebben. gaat de Renault-coureur verder. Ik begrijp niet waarom we een paar nieuwe teams willen. Vergeet niet dat we op deze manier niet alleen zeven grote teams kwijt raken, maar ook nog eens de tien beste coureurs ter wereld. Op deze manier is de Formule 1 niet langer interessant.