Kersvers Technisch Directeur van Ferrari, James Allison heeft als doel voor de laatste vier races de prestaties van de Scuderia te verbeteren. Op het einde van juli werd bekend dat Allison met onmiddellijk ingang van Lotus naar Ferrari overstapte. Ferrari is echter geen onbekend terrein voor Allison aangezien hij er al tewerkgesteld was van 2000 tot 2005, waarna hij 9 jaar bij de formatie uit Enstone de Renault en Lotus jaren meemaakte.

Zowel de Koreaanse als de Japanse Grand Prix was een teleurstelling voor ons omdat onze auto niet vooraan meereed en al zeker niet meevocht voor de overwinning, dat is niet het niveau waar wij willen zijn. Over het team heeft Allison echter niets dan lovende woorden: Niettemin heeft het team goed gepresteerd op het circuit met een scherpzinnige en strategische groep mensen, we hebben coureurs die de auto in goede posities over de streep brengen, maar die resultaten streven we niet na, we moeten de snelheid verbeteren voor de laatste races.

Over zijn terugkeer bij Ferrari had Allison dit te melden: Er is spanning, maar ook een hoop nostalgie want dit is een team met wie ik veel gelukkige herinneringen heb beleeft zoals alle overwinningen in de periode 2000-2004. Het is een plezier om te zien dat vele gezichten die ik ken van vroeger als junior teampersoneel die nu een topfunctie bezitten. Ik ben vooral vastberaden om mijn rol te spelen samen met iedereen, zodat we terugkeren naar een winnende status. Toch is er volgens Allison veel verandert terwijl hij weg was: Het team is groter en complexer geworden, maar het karakter en emotie is hetzelfde en zeer herkenbaar vanaf het moment dat je hier door de deur wandelt. Je kan de honger voelen om weer te winnen.

Ferrari is verwikkeld in een driestrijd samen met Mercedes en Lotus om de tweede plek in het kampioenschap. Huidige stand: 2. Ferrari (297 punten), 3. Mercedes (287 punten), 4. Lotus-Renault (264 punten)