Afgelopen woensdag werd bekend dat James Allison vertrekt bij Lotus als technisch directeur. Het lijkt erop dat de Brit zijn loopbaan gaat voortzetten in Italië bij het team van Ferrari.

Allison zou bij Ferrari een technische positie in kunnen gaan nemen, maar de deal is nog niet rond zo weet Autosport te melden. Mocht de deal rondkomen dan keert Allison terug bij het team waar hij eerder al vijf jaar voor werkte. Allison werkte namelijk van 2000 tot 2005 bij de formatie uit Maranello.

Welke functie Allison bij Ferrari zal gaan bekleden is nog niet helemaal duidelijk. Aannemelijk is dat Allison een functie zal gaan vervullen naast Pat Fry,de huidige technisch directeur van Ferrari.

Luca di Montezemolo reageert op een mogelijke terugkeer van Allison naar Maranello. Ik weet niet precies hoe het zit. Ik moet het dus ontkennen. Mocht er nieuws zijn dan zullen we dat laten weten, maar vooralsnog zijn het alleen maar geruchten, aldus Luca di Montezemolo.

De taken van Allison bij Lotus zijn met onmiddellijke ingang overgenomen door Nick Chester. Chester is als sinds 2001 werkzaam in Enstone waar hij zich opwerkte van performance engineer tot head of performance systems.

By peter