Tweemaal vandaag beschadigde Max zijn Red Bull door de zoals hij ze beschreef als “gevaarlijk en “ongelooflijk hoge” kerbs. Aan het einde van de dag blijkt dat Max de enige is die er zo over denk en de andere rijders hem niet steunen in deze opvatting.

De wagens zijn niet gemaakt om over dergelijke boordstenen te rijden. De oplossing in de eerste bocht, waar je één grote, vlakke kerb hebt, is veel beter dan deze smalle hoge,aldus Max, die zijn mening over de kerbs uitlegd tegenover de media.

Sebastian Vettel zegt hierover: Ik heb niet op die kerbs gereden, dus ik heb nog niet ervaren hoe afstraffend ze zijn. Red Bull moet sterkere voorvleugels maken en niet meer klagen.

Het is niets persoonlijks tegen Max, maar ik vind het goed dat je bestraft wordt na een fout. Ik denk dus niet dat ze gevaarlijk zijn, ik vind ze zelfs goed. Je gaat wijd en je wordt op dit circuit tenminste bestraft, aldus Daniel Ricciardo.

Jenson Button deelde ook zijn mening over de kerbs: De hoge kerbs doen hun job goed, maar ze hebben Max’ wagen schade aangebracht. Nu weet hij echter waar die kerbs liggen en iedereen begrijpt nu hoe agressief deze zijn. We zullen dus allemaal leren uit deze situatie en trachten de kerbs te vermijden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!