Gisteren maakten McLaren, Ferrari en Williams al bekend hun krabbel onder het nieuwe Concorde Agreement te hebben gezet. Vandaag volgden ook de andere teams.

Het oorspronkelijke datum om tot een nieuwe Concorde Agreement te komen was eigenlijk 12 augustus. De deadline werd verlengt tot uiterlijk vandaag en dat is dus gehaald.

Aanvankelijk wilde Mercedes, vertegenwoordigd door Toto Wolff, niet tekenen. De regerend kampioen had vraagtekens bij de status van Ferrari.

Zo heeft –volgens Italiaanse media– Ferrari haar vetorecht weten te behouden. Bovendien krijgen de Italianen wederom de hoogste som aan inkomsten in overleg met de FIA en Liberty Media.

Corriere dello Sport meent dat het team uit Maranello een loyaliteitsbonus verkrijgt op basis van haar geschiedenis in de sport.

Volgens de FIA waarborgt de nieuwe overeenkomst de toekomst van de Formule 1. Samen met de nieuwe regels die in 2022 zullen ingaan, moet het vooral ervoor zorgen dat het veld dichter bij elkaar komt en close racing mogelijk zal zijn.

Onder andere het eerder aangekondigde budgetplafond moet de grid meer gelijkwaardig aan elkaar maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!